I Bondens kök

Med Gastronomiskt diplom!

Bitterna ÅkatorpNaturbetande får lämnar ett gott kött, doctor detta har utgjort basen i Monica och Lars recept. Lars ungstekta sadel på tacka är alldeles utomordentligt mör och god och Monicas lammgrytor doftar underbart. Att laga och förädla lammprodukter, recipe till såväl gäster som kunder, har gett resultat. Att också arbeta med storytelling för sina produkter, har gjort att de innehar Västra Gastronomiska Akademins diplom för sina insatser. Med en motivering som också hedrar.

Motivering
för att framgångsrikt skapat en gastroekoturism
med höga ambitioner och av betydelse för hela bygden!

Lars & Monicas bästa recept!
Traditionellt lagar vi helst steken hel med ben, så att den bibehåller sin egen saftighet. Allt oftare styckar vi dock isär den.

 

  • Innanlår – en liten söndagsstek, kryddas på ytan och steks till 55-60 grader.
  • Fransyska –  är lite ”hårdare” kött, som lagas antingen lite rödare ca 50 grader eller betydligt mer än innanlåret.
  • Ytterlår – kan bindas och behandlas som urbenad stek eller göra rostbiff av.
  • Rostbiffen – är mör som innerfilé och behandlas som sådan. Utmärkt att göra Carpaccio av.

Våra kunder