Om oss

Lamm, matlagning, Birger jarl, bra miljö och medmänniskornas välfärd.
Med mitt intresse för natur och Monicas passion för ull, hittade vi för dryga 30 år sedan, vårt smultronställe på jorden. Här har vi med finullsfår som bas, utvecklat en lokal matproduktion och hantverk. Genom rätt uppfödning och egen förädling av lammprodukterna på gården,  har det blivit möjligt för oss att få vara med och sätta lokalproducerat mathantverk, på den svenska matkartan. För vårt arbete har vi också prisats med det Gastronomiska diplomet. Detta är vi väldigt stolta över.

Våra intressen delar vi med ossBitterna Åkatorp
Monicas stora gläjde är, förutom fåren och hundarna, hantverket. Som ”gammal” syslöjdsfröken har hon skapat kurser i tovning och spinning. Vi delar gärna med oss beträffande matlagning och fårskötsel till dig som är vår gäst.

Naturens Bästa
I vår portfölj finns också aktiviteter/besöksprodukter certifierade inom Naturens Bästa. Lars intresse för historia har också lett till att han är certifierad Arn, Linné och Västergötlandsguide.

Åkatorps loglänga
Bitterna Åkatorp har en av traktens äldsta bevarade skiftesladugårdar.  Det tillhörande stallet, delvis byggt under 1920-talet med likadant rivningsvirke från gamla byn, utnyttjas mest som förråd för djurskötseln och ”sjukstuga”., eftersom KRAV kräver mer utomhuslika förhållanden – då är skiftesladugården perfekt. Vi skulle enligt KRAV knappt behöva rastgårdarna , för att ge fåren tillräckliga utomhusupplevelse!

Idag har vi i och med flytten till Åkatorp inkvarterat en fårflock i loge och stall– men snart väntas andra gäster till vår gård. Vi har byggt om delar av ladugården (häststallet och sädesmagasinet) till butik respektive gästrum. I butiken finn ett litet kök, som vi använder för vår ”tillverkning” av Linka, korv, leverpastej, lammrullar och numera små färdiglagade maträtter såsom dillkött, pepparratskött, Åkatorpsgryta, pajer osv.

Lars Renström, Monica Renström

Våra kunder