Naturnära Möten

Godkänd arrangör inom Naturens Bästa, som gärna visar natur men vurmar mest för traktens kultur!

IMG_4659År 2004 certifierades vi som första företag i Västergötland,  som arrangörer inom Ekoturismupplevelser i Naturens Bästa. Det gläder oss att vi också idag nu erbjuder guidade vandringar och gårdsupplevelser med anpassade matkoncept med såväl naturen som historien som bas.

Märkningskommitténs motivering (21 maj 2003)
En väletablerad och kreativ arrangör som visat att en fårgård är en utmärkt bas för genomtänkt ekoturism. Eller vad sägs om att få prova på att sköta får, karda eller spinna. Smaka fårkorv och lammtallrik samtidigt som man får njuta av gårdens hagmarker som hålls öppna med det svenska finullsfåret. Dessutom erbjuds vandrings- och cykelpaket med mervärde i form av picknickkorg, värdefulla tips om Hackebergsskogens sevärdheter och hjälp med transporten.

 

Teambuilding- forma arbetslag

Processen blir densamma som för ”friskvården”, men handledningen från vår sida, skiljer sig för att nå det givna uppdraget.Tillsammans promenerar vi bland djur och fornminnen i hagar och lundar. Vi lagar maten i grupp – ibland vid lägerelden. Handledning och reflektion kring dessa aktiviteter skall ge besökaren minst en tanke med sig hem om hur man kan finna ökad glädje och stimulans i vardagen.

Ladda med hjälp av naturen!

Hos oss kan du tex ladda naturligt ett koncept för friskvård av själen som jämställs med andra friskvårdsaktiviter. Vår specialitet är att använda gårdens resurser matlagningen, fåren och fornminnena i utveckling av arbetslag eller i avslappningsaktiviteter. Du är med oss i såväl vardagliga sysslor som tillrättalagda aktiviteter.

 

Aktiviteter


2014-02-13 11.53.50
Laga god mat av lamm, pröva ullhantverk eller fårskötsel – eller bara koppla av och ha det skönt!

Vi anpassar alltid aktiviteten helt efter gästens/gruppens ambition och intresse kan man välja på sex teman:

  • Ullhantverk
  • Fåret och dess skötsel
  • Laga mat på lammkött
  • Stycka lamm
  • Bara Vara
  • cykla eller vandra i trakten
  • lär känna Sveriges Vagga och dess historia

Vill man ”kursa/aktivera sig” en dag hos oss kostar det 875 kronor. Då ingår lunch, för- och eftermiddagskaffe, material och handledning.

Vill man lära sig mer stannar man 2 dagar hos oss. Med tillkommande kvällsmat, övernattning och frukost är priset 1695 kronor exkl. tillkommande arbetsmaterial. Pris per person för 2 dygn 2875 Sek. Extra övernattning med frukost 600 Sek och extra aktivitetsdag med kost 725 Sek.

Ni får räkna med att samtalen med oss ofta kretsar kring bra kött, god mat och Sveriges Vagga.

Snabbtitten: Besök oss en del av en dag! Vi avslutar med ett besök i butiken och lite provsmakning på våra produkter. Du får också se våra får och stallar, om det inte är lamning.
Pris med kaffe och material 400 kronor per person. Minst 6 personer. Vill ni börja eller sluta med mat tillkommer 125 kronor per person. Priserna inkluderar moms.

Veckohelg – pröva på: Ni gör ert egna program av ovanstående aktiviteter. Vi firar veckohelg vilka två dagar som helst i veckan! Normalt har vi 6 sängar bäddade  – vi ordnar för fler om det behövs.

Helgbestyr hos bonden
Vi har tagit fram ett förslag till att lära känna lite mer av Västergötland samtidigt, som man får lära sig/pröva på bondehushållets säsongssysslor och traditioner. Knut, Fastan med sin semlor och våfflor, Påsk med sina traditioner, midsommar, Augistihelgerna, skörd och Mickelsmäss, julhögtiderna. Begär egen plan och offert eller se grundförslaget på bokningssidan.

Historiekvällar
Då och då har vi kvällar då vi förflyttar oss i tiden och gör en sketch baserad på medeltidshistoria. Kvällen avslutas med mat. Begär offert.

Provningar i temaform
Ett vintema, t.ex. en druva eller ett distrikt. Vi avslutar med mat och ett passande vin kombinerat efter temat. Chokladprovning eller provning av ett antal lokalproducerade ostar, ett populärt inslag istället för vinprovning också vid en del guidade bussturer.

Fler aktiviteter finns! VI HÅLLER PÅ ATT REVIDERA BOKNINGSFÖRFARANDET!!!  Tillsvidare ber vi er Ringa +706228099 eller mail lars@akatorp.se  för att få RÄTT BESKED OM MÖJLIGHETER OCH PRISER. Aktiviteter bokas minst en vecka i förväg!

Boka via mail

Exempel på kunder