Styckat helt Lamm

Priser gällande från 1 januari 2021 med reservation för skatteförändringar

djuren är KRAV-certifierade och slaktas lokalt i Skara, önskar man KRAV-certifierad  slakt tillkommer 5%

Förslag 1

190:-/kg
  • Ett KRAV-lamm (KRAV-uppfött) 20-22 kg av bästa ”restaurang” klass med marmorerat kött. Det levereras ”benfritt” och vakuumpackat. Av de oädlare detaljerna har vi gjort några av gårdens korvar samt lite rökt kött samt lite färs och grytkött. Ni finner en detaljerad beskrivning av ett styckningsförslag ( det går att kombinera enligt de andra förslagen) på läs mer.
Läs mer

Förslag 3

170:-/kg
  • Helt noga utvalt lamm ”normalstyckat” cirka 17-22 kg. Ni finner en detaljerad beskrivning på läs mer.
Läs mer

Styckdetaljer

Nedanstånde priser gäller KRAV-uppfödda djur , lokalt slaktade, styckade i Åkatorp – och med reservation för skatteändringar

Lammstek

  • Hel (fiol) 225:-
  • Lårstek, Utan lägg och kryssben 280:-
  • Urbenad 340:-
  • Stekskivor 325:-
  • Lägg 123:-
  • Innanlår 425:-
  • Rostbiff 445:-
  • Fransyska 345:-
  • Ytterlår 310:-

Lammbog & Övrigt

Kilopriser, se nedan.
  • Hel bog 135:-, urbenad 210:-
  • Slagsida 105:-, urbenat 130:-
  • Grytkött 210:-
  • Färs 160:-

Vi tillämpar i princip samma prislista på nöt och vilt.

– Hel gourmet kanin 190kr/kg     (beställningsvara)

– Hel KRAV-kyckling 100kr/kg    (beställningsvara)

Vår Charktillverkning

Chark

Kilopriser, se nedan.
  • Grynkorv 88kr/kg
  • Torkat kött 540 kr/kg
  • Varmrökt Benfri bog 260kr/kg
  • Varmrökt Lammfiol 295kr/kg
  • Varmrökt benfri stek 395kr/kg

Chark

Kilopriser, se nedan.
  • Numera finns det 3 ölkorvar. ”Gubben”, där styrkan är lite avpassad så att man hinner hitta ölet! ”Ynglingakorven” som är lite hetare så ha gärna ölet i beredskap. Till detta har också ”Vilden” kommit – lite mittemellanstark och gjord på  vildsvinskött.
  • Alla 298kr/kg.

Hemlagade rätter (dagspriser)

– Åkatorpagryta (Lamm)
– Dillkött (Lamm)
– Pepparrotskött (Nöt)
– Kallops (Nöt)
– Slottstek (Nöt/Hjort)
– Köttbullar (Lamm/Nöt)
– Lammsylta
– Lammburgare
– Hamburgare

– Fläderparfait
– Päronparfait

Gårdens djurhållning är KRAV-märkt vilket också gäller skötseln av marker. Slakten sker  för närvarande Skara Lammslakteri, deras djurhantering lever väl upp till kraven från KRAV. Vill ni ha KRAV-slaktat, tar det någon vecka extra att ordna. Vi köper en del lamm köper vi från grannar – det köttet märks också med KRAV eller ekologiskt om det är sådant.

All förädling  gör vi nu här i Åkatorp, såsom styckning, rökning, torkning, tillverkning av korvar, pastejer, lammrullar mm är ekologisk.

Exempel på kunder