I Bondens kök

Med Gastronomiskt diplom!

Bitterna ÅkatorpNaturbetande får lämnar ett gott kött detta har utgjort basen i Monica och Lars recept. Lars ungstekta sadel på tacka är alldeles utomordentligt mör och god och Monicas lammgrytor doftar underbart. Att laga och förädla lammprodukter till såväl gäster som kunder, har gett resultat. Att också arbeta med storytelling för sina produkter, har gjort att de innehar Västra Gastronomiska Akademins diplom för sina insatser. Med en motivering som också hedrar.

Motivering
för att framgångsrikt skapat en gastroekoturism
med höga ambitioner och av betydelse för hela bygden!

Detta diplom hänger på väggen i TV-rummet tillsammans med 2 stycken från Hushållningssällskapet och vårt först diplom 2002 från Naturens Bästa.

I garderoben hänger våra medeltidskläder från Resorna i Birger jarls fotspår, där gästerna fick äta medeltidsmat till lunch och därtill dricka mjöd eller hembryggt öl gjort på gamla brödkanter, precis som dyre Birgers tid. Hade de gått om tid höll vi också en lite dryckesskola –  Claré och Hippokras och avslutningsvis Luthendrank – Eril XIV favorit (hälften vitt vin surt som ättika och hälften mjölk).  Jag undrar om han egentligen dog av ärtsoppan, han kanske hade blysötat vinet precis som Nero?

Exempel på kunder