Åkatorp i september 212
Vårens bestyr med alla lammen är förbi och lika fort försvann sommaren!
Här på gården har vi inte legat på latsidan precis. Vårt uterum med tillhörande bad och Monikas ögonsten är färdigt. Med förtjusning har det provats av husets gäster!

Det har annars varit fullt upp med att restaurera vår trädgård och hålla koll på alla våra får. Vi har haft storklippning och nu är det dags att välja ut de som skall gå vidare och förnöja matglad gäster på diverse restauranger. Det är alltid tråkigt men å andra sidan vet vi ju att de haft en bra start och en bra sommar hos oss.

På matfronten har Lars jobbat vidare med produktutvecklingen. Stolt kan vi nu presentera en torkad produkt som ersättar för det gamla varumärket ”Lambon”. Under namnet ”Åkatorpatorkat” kommer du nu att hitta vår torkade lammskinka. Tredje torsdagen i oktober månad, stomach är det Grynkôrvens dag igen. Självklart kommer vi då att ha vår ”egna variant” på Grynkorv. En mycket uppskattad sådan. Så beställ gärna i förtid!

Fler och fler restauranger har vi också fått förmånen att leverera till. Familjen samt Kock &Vin i Göteborg, sickness Pirum i Lidköping och Sjöboden på Kållandsö, cheap samt Löfwings atelje i Falköping och Trollabo Kvarn i Herrljunga har nu Åkatorpslamm på menyn. Stolta är vi också nu över den artikel i GP häromsistens över recensioner på Kock&Vin där vi fanns med.

Detta händer framöver
Sista helgen i september Bondens egen marknad i Göteborg
6 oktober Skördemarknad i Vara anordnare
Matlagningshelg laga mat på lamm.
27 oktober Skinnhelg. Kurs att sy i skinn
28 oktober Bonnamarknad i Grästorp – Närproducerat mitt i Västra Götaland
17-18 november Julmarknad på Bjertorp Slott med Provsmakning och beställning av julmat.
9 december Borås Museum Julmarknad