Kl 13 får några av lammen ett extra flaskmål om någon vill se på eller hjälpa till.

lUnder föregående sommar bestämde vi att våra 30 ”flickor” skulle få en ny och vacker ”pojke” till sällskap. Vi såg att han skötte sig och ”flickorna” var nöjda och glada. Så kom vintern och med den såklart pälsen. Allt var precis som vanligt.
När så våren började signalera sin ankomst, order började vi fundera lite på om det stod rätt till. Mycket mat har gått åt, men ingen antydan till extramage på ”flickorna” eller några växande juver. Efter tungt övervägande fick ”Gossen” lämna sitt uppdrag som charmör och förflytta sig till de sälla jaktmarkerna.

Några veckor därpå var förvåningen stor, när de första lammet gjorde sin entre. Inte nog med det sen kom de i tvillingpar, trillingpar, fyrlingpar och ett femlingpar!
30 stolta mammor visar nu upp sina 95 telningar. Det är inte stopp på födslarna än, har vi tur så hamnar vi på 100 lamm. Småttingarna är ju många och merjobbet ökar såklart men vad gör väl det. Monica brukar ju namnge alla, men i det här läget, så lystrar de nu glatt till sina egna nummer de har på sina öronbrickor. Gårdshunden Baylis har fullt sjå med att se efter alla de små. Lite mer än beräknat, kan nog sägas och vi sänder några tankar till stackars ”Gossen”. Men å andra sidan var det inte förgäves för Grynkôrven blev ju ovanligt god – sa Landshövdingen!

Detta gör det till en självklar sak att fira och inom kort kommer vi också på Mors Dag, då vårt ettårsjubileum inträder, öppna upp vår gård för besök. Dessa dagar kan du  provsmaka våra nyheter som Grynkôrv på lammkött och våra egen tillverkade korvar i sortimentet. Vi kommer också att ha lammkött och lite andra lokala produkter som sylter och safter. Här finns också konsthanverk och ullprodukter som vanligt.

 Mors Dag den 27 maj!
Vi firar ettårsjubileum denna dag och under det gångna året har vi hunnit med att få till butiken och charktillverkningen. Vårt ute SPA är på plats och det nyinredda gästrummet intill stallet har redan haft långväga gäster!
Välkommen till oss du med någon av dessa dagar, eller kom en annan gång om du inte har tid. Men ring gärna före!
Lars & Monica Renström