Bitternabygden är en utmärkt plats för fåruppfödning. Lammen föds upp ekologiskt och skonsamt på våra naturbeten, for sale inga andra tillsatser i foder tillkommer. Detta ger ett högkvalitativt kött, som vi under flertalet år har levererat ut till såväl konsument som restaurang.

I vår nya verksamhet på Bitterna Åkatorp, har vi nu också inlett samverkan med   Bitterna Backagården. Vi har tillsammans med familjen Norlander/Engström, startat en ny  firma ”Lammat i Bitterna” (www.lammat.se) för att också med deras lammuppfödning, kunna långsiktigt säkerställa att kött från Bitternabygdens gemensamma uppfödningskoncept når ut på marknaden.

NYHET
Vi har varit lite fundersamma i vinter om det i år skulle bli några lamm. Tackorna har som vi tycker inte visat några större tecken till att vänta små bebisar. Kanske var det så att den nye charmörer vi köpte förra året, inte fullt ut skött sina tjänster.
Magar har de visserligen men juvren har inte fyllts ut, såg vi vid årets första klippning för några veckor sedan.

Igår föddes så helt oväntat det första syskonparet Vit och Svart – det rapporteras att såväl mor som barn mår bra!