Styckat helt Lamm
Priser gällande från 1 januari 2021 med reservation för skatteförändringar
djuren är KRAV-certifierade och slaktas lokalt i Skara, önskar man KRAV-certifierad slakt tillkommer 5%
Förslag 1
- Ett KRAV-lamm (KRAV-uppfött) 20-22 kg av bästa ”restaurang” klass med marmorerat kött. Det levereras ”benfritt” och vakuumpackat. Av de oädlare detaljerna har vi gjort några av gårdens korvar samt lite rökt kött samt lite färs och grytkött. Ni finner en detaljerad beskrivning av ett styckningsförslag ( det går att kombinera enligt de andra förslagen) på läs mer.
Förslag 2
- Ett KRAV-uppfött lamm av lantras 18-22 kg slaktat på ett lokalt småskaligt slakteri, styckat i vår anläggning. Lantraslammen har ett magrare kött och under betessäsongen vitamin- och spårämnesrikt kött. ”Finstyckat” och vakuumpackat. Slagsidorna förädlade till korvar eller lammrulle. Färs. Ni finner en detaljerad beskrivning på ett styckningsförslag läs mer.
Förslag 3
- Helt noga utvalt lamm ”normalstyckat” cirka 17-22 kg. Ni finner en detaljerad beskrivning på läs mer.
Styckdetaljer
Nedanstånde priser gäller KRAV-uppfödda djur , lokalt slaktade, styckade i Åkatorp – och med reservation för skatteändringar
Lammstek
- Hel (fiol) 225:-
- Lårstek, Utan lägg och kryssben 280:-
- Urbenad 340:-
- Stekskivor 325:-
- Lägg 123:-
- Innanlår 425:-
- Rostbiff 445:-
- Fransyska 345:-
- Ytterlår 310:-
Ryggdetaljer
- Sadel 295:-
- Kotletter 315/325:-
- Racks 375:-
- Ytterfilé 460:-
- Innerfilé 525:-, (får 425:-)
- Entrecote med ben 165:-
- Utan ben 275:-
- Hals med ben 115:-
- Grytkött 210:- (Grytbitar 250)
Lammbog & Övrigt
- Hel bog 135:-, urbenad 210:-
- Slagsida 105:-, urbenat 130:-
- Grytkött 210:-
- Färs 160:-
Vi tillämpar i princip samma prislista på nöt och vilt.
– Hel gourmet kanin 190kr/kg (beställningsvara)
– Hel KRAV-kyckling 100kr/kg (beställningsvara)
Vår Charktillverkning
Chark
- Grynkorv 88kr/kg
- Torkat kött 540 kr/kg
- Varmrökt Benfri bog 260kr/kg
- Varmrökt Lammfiol 295kr/kg
- Varmrökt benfri stek 395kr/kg
Chark
- Grillkorv 178kr/kg oftast lamm men finns också med vildsvinskött
- Blomman (salami) 298kr/kg oftast lamm men finns också med vildsvinskött
- Käringakorv (medwurst) 258 kr/kg lite klenare och kortare lammkorv utan vitlök, som vi gör mest vid jul, eftersom fjälstret är rött!
- Spekekorven 298 kr/kg, en större, saltare variant av Käringakorven
- Spickekorven 298 kr/kg riktigt tillredd i saltbädd baserad på salamireceptet
- –Kryddig Ölkorv 298 kr/kg
- Gubben = lamm Vilden=vildsvin
- Linka (Ugnsbakad skinka på lammstek) 375kr/kg
- Lammrulle/ Vår rulle 245kr/kg (julkryddad resp vår egen ”sommarkryddning”)
- Pastej 295kr/kg
Chark
- Numera finns det 3 ölkorvar. ”Gubben”, där styrkan är lite avpassad så att man hinner hitta ölet! ”Ynglingakorven” som är lite hetare så ha gärna ölet i beredskap. Till detta har också ”Vilden” kommit – lite mittemellanstark och gjord på vildsvinskött.
- Alla 298kr/kg.
Hemlagade rätter (dagspriser)
– Åkatorpagryta (Lamm)
– Dillkött (Lamm)
– Pepparrotskött (Nöt)
– Kallops (Nöt)
– Slottstek (Nöt/Hjort)
– Köttbullar (Lamm/Nöt)
– Lammsylta
– Lammburgare
– Hamburgare
– Fläderparfait
– Päronparfait
Gårdens djurhållning är KRAV-märkt vilket också gäller skötseln av marker. Slakten sker för närvarande Skara Lammslakteri, deras djurhantering lever väl upp till kraven från KRAV. Vill ni ha KRAV-slaktat, tar det någon vecka extra att ordna. Vi köper en del lamm köper vi från grannar – det köttet märks också med KRAV eller ekologiskt om det är sådant.
All förädling gör vi nu här i Åkatorp, såsom styckning, rökning, torkning, tillverkning av korvar, pastejer, lammrullar mm är ekologisk.