av Åkatorp Bitterna | jan 1, 2014 | färskt kött, Hantverk, Kafénytt, lokalproducerat, Naturens Bästa, Okategoriserade
Vi har fått ett antal nya kunder för vårt lammkött 2014 – Bjertorp Slott, ask nyöppnade Spisa på Husargatan i Göteborg, Sjömagasinet och 28+. Kock o Vin medräknat betyder det att vi levererar till 3 av Göteborgs stjärnkrogar. Vi hoppas att vi, med hjälp av goda...
av Åkatorp Bitterna | jan 1, 2014 | färskt kött, lokalproducerat, marknader
Årets julmarknader var unika! Ingen köpfest precis! Förutom Borås, view där det snöade ymnigt, viagra så kännetecknades de av blåst och regn. T.o.m. Långkalsongerna var blöta när man kom hem. Som tur var fick leverera både rökt lamm och några av våra korvar till...
av Åkatorp Bitterna | jan 1, 2014 | Bo på Lantgård, Guidning, Naturens Bästa, Okategoriserade
Den 31 oktober, thumb när alla höstmarknader var avklarade, order fick jag ögonen reparerade för gråstarr, samtidigt blev jag av med närsyntheten. Men det tar en tid att anpassa hjärnan och beteenden till den nya förmågan att se allt från dataskärmen och...
av Åkatorp Bitterna | aug 22, 2013 | färskt kött, Hantverk, Kafénytt, lokalproducerat, marknader
Nu börjar även träden färgas, more about till och med eken vid skolan har börjat skifta – och Monicas lammrullar är färdiga om några timmar. Därför tänkte vi utvidga marknadsnärvaron och komma till Tre Älgar nu på söndagen den 25/9. Kock & vin byter meny...
av Åkatorp Bitterna | aug 15, 2013 | Kafénytt, lokalproducerat, marknader
Mathantverkssafari i VästgötaLandet VästgötaLandet startade som ett Leaderprojekt 2002 med projektledaren som idag driver Landsbygdscoach Turism & Affärsutveckling. I samarbete var vi med och utvecklade ett nätverk av landsbygdsföretag inom de 5 kommuner som ägde...
av Åkatorp Bitterna | aug 8, 2013 | Bo på Lantgård, färskt kött, Hantverk, Kafénytt, lokalproducerat, marknader, Naturens Bästa
I varje fall när det gäller marknader!! Vi finns i Göteborg varje lördag till mitten av oktober på Bondens marknad i Haga. Sista fredagen i varje månad i Kungälv framför Hällsöfisk. 1/9 är det Mathantverkssafari i ”VästgötaLandet”. Då kan man äta hemlagat...
av Åkatorp Bitterna | jul 8, 2013 | Bo på Lantgård, Kafénytt, lokalproducerat, Naturens Bästa, Okategoriserade
I veckan har vi både rökt lammkött och gjort korv. När vi tittade ut idag så blommade kaprifolen! Dagens och gårdagens gäster är en familj från Basel, price som avslutar sitt bessök med en fårvallning.
av Åkatorp Bitterna | jun 24, 2013 | Bo på Lantgård, Guidning, Kafénytt, Naturens Bästa, Okategoriserade
Igår flyttade vi småtackorna till en hagmark. Lite sorgligt blev det när jag upptäckte nattviolerna – det är nämligen det godast fåren vet (näst rosor). Lite tröstad blev jag på hemvägen, side effects när jag såg en blåvinge.
av Åkatorp Bitterna | jun 20, 2013 | Bo på Lantgård, Hantverk, Kafénytt, lokalproducerat, Naturens Bästa
När vi skördade hö förr, order blommade alltid flädern samtidigt. Den första blomman kom i morse. Nu när vi skördar ensilage, så blir det mer tid över för ”fläder”-slöjd – i dag har Monica gjort fläderblomssaft. Alla som handlar nu får hennes recept...
av Åkatorp Bitterna | jun 19, 2013 | Bo på Lantgård, Guidning, Kafénytt, Naturens Bästa, Okategoriserade
När jag åkte till Västerbitterna i morse hade dikesrenarna förvandlats till ren brudslöjorna. Vitmåran blommade! Och en och annan väddklätt och prästkrage. Hade våra bygder varit ”rikare” hade där väl också funnit blåklint.